maanantai 30. maaliskuuta 2009

On täällä jotain tehtykin


Viime viikolla oli synttärit - ja vieläkin ihailen, miten Sny on jaksanut virkata sen huivin. Aivan ihana!


Synttärijuhlia vieteltiin ja ainahan pitää vähän leipoa


Kokeilin Kinuskikissan blogista bongaamaani kevyttä juustokakkua



Ihan ok, mutta ei mitenkään erityisesti ollut minun mieleeni. Pohjaan oli margariinisulan sijaan laitettu hedelmäsosetta, maistui mielestäni jotenkin omituiselle. Täyte oli ihan jees, varmasti olisi maistunut paremmalle, jos olisi tehnyt ihan perinteisen pohjan kekseistä ja siitä sulatetusta margariinista. Vieraat ei sen enempää kommentoineet, joten oletan heidänkin saaneen joskus parempaa ;)


Lisäksi tein suklaakeksejä. Ohje Frendit -ruokaohjekirjasta, josta olen tätä ennen tehnyt ainoastaan Phoeben kaurarusinakeksejä, jotka ovat ihan huippuhyviä. Päätin, että nyt on viimein aika alkaa testata muitakin kyseisestä kirjasta.



Synttärivieraat ei näistäkään kommentoineet mitenkään kovasti. Mies kyllä tykkäsi ja kun loput vein työkavereille, niin he tykkäsivät kyllä. Suklaana käytetty ihan perus tummaa kaakaojauhetta ja pekaanipähkinää lisukkeena. Muistuttivat mielestäni brownien kovettunutta versiota. Menevät listalle, joita ehkä joskus saattaa tehdä uudelleen, mutta todennäköisempää on, ettei näitä tehdä.


Neulerintamalla ei mitään valmistunutta. Tekeillä on Iitulle kirjoneuletakki Novitan edellisestä lehdestä, samaiselle neidille palaponcho ja lisäksi yksi epätoivoinen räpellys. Mutta on jotain valmistunuttakin, nimittäin Nöttikselle 6 taskuvaippaa!


tiistai 24. maaliskuuta 2009

Synttärimuistaminen Sny:ltä


Tänään oli posti tuonut mulle yllärin. Ihanainen SNY:ni oli virkannut minulle huivin Rose Mohairista. Malli taisi olla Ravelrystä bongattu. Lisukkeena bling-bling kukkanen, jota voi käyttää esmes huivin kiinnittämiseen. Suuren suuri kiitos SNY!



 


 

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Synttärilahja


Miehen veljen vaimo täyttää huomenna 30 ja niitä juhlittiin lauantaina. Tein hänelle Huopasesta virkkaamalla huovutetut tossut.


Tossut näytti tälle ennen pesua



Ja pesun jälkeen tälle



Ja kokanaisuutena paketissa tälle



Tossut oli sopivan kokoiset ja niitä ihasteli useampikin :)

tiistai 17. maaliskuuta 2009

Viime aikojen valmistuneet


Hetkeen en taas ole tänne valmiita pistänyt, mutta nyt joistain kuvia. Osa jää vielä odottamaan myöhempää esittelyä (niinkuin esim. Baby Bornin virkattu mekko ja hattu, jotka odottaa vielä tossuja kaveriksi).


Novitan Huopasesta valmistui tällaiset. Itseäni vaan harmittaa, kun vahingossa menin vääntämään väärän pesuohjelman koneeseen, niin nämä kutistui ehkä hieman liikaa. Merja kuitenkin kelpuutti ne viemiseksi ystävälleen. Virkattu 10 mm koukulla ja todella nopeatekoinen juttu. Lankaa meni muistaakseni 70 g yhteensä. Malli Novitan kevät 09 lehdestä.



Nöttikselle eli siis Merjan tytölle tein Novita Palman jämistä ja Novitan Samoksesta tällaisen pipon. Tämä on paljon matalampi malli, mitä alkuperäinen ohje olisi ollut ja vähän turhan iso ehkä tämäkin...


(eikä kuvassa edes näy kovin hyvin kyseinen pipo). Taustalla näkyy myös Palmasta valmistunut raitakaulaliina. Vieläkin vain sitä Palmaa jäi...


Eka Pinwheelkin valmistui! Sain todistettavasti tehtyä jotain englanninkielisellä ohjeella. Tämä kuitenkin on vähän pienehkö meidän neitille, joten Nöttis sai tämänkin ja teen Iidalle samaisesta Novitan 7 veljeksen jättiraidasta hieman isomman.



ja vielä takaa



Värit on (yllättäen) luonnossa vielä ihanammat. Miksi ihmeessä Novita lopettaa kaikki ihanat värit?!?

perjantai 13. maaliskuuta 2009

Uudet upeat puikot


Pitkän harkinnan jälkeen päätin tilata pyöröpuikkosetin. Hetken mietin Knit Pro:takin, mutta päädyin kuitenkin Addin Clickeihin, jotka ovat tässä kuussa Neuleunelmia-liikkeessä alennuksessa.Näin upeat puikot sain eilen. Mies vähän epäili, että onkohan noista mihinkään, mutta hetken pyöriteltyään totesi, että on varmastikin hintansa arvoiset.



Vähän on valmistuneitakin, mutta niistä myöhemmin kuvia.

torstai 5. maaliskuuta 2009

Maaliskuun paketti


Nyt tuli ihan täysin yllättäen tänään maaliskuun paketti. Ja todella ihana. Paketin liila eli punainen lanka oli tällä kertaa sormet/kädet.



Vyyhti ihanaa liilaa merinovillaa, josta ehdottomasti tulee huivi joskus. Väri ei tuossa kuvassa ole oikea, oli paljon kirkkaamman väristä. Sormikaspuikot, kerroslaskin (jottei tarvi käsin merkitä) ja neuloja (joilla taas voi pistää vahingossa itseään sormeen) sekä käsivoidetta. Käsivoidetta kuluukin melkoisesti, suuri kiitos siitä. Ja suuri kiitos paketista muutenkin, oli todellakin mieluinen.

tiistai 3. maaliskuuta 2009

Prinsessapannaria ja tiskirätti


Meidän neiti on tunnetusti huono syömään. Pannari kuitenkin kelpasi oikein hyvin, kun sitä muokattiin vähän toisenlaiseksi. Kutsuin pannaria prinsessapannariksi ja tein muffinsivuokiin. Lopputulos näytti tälle



Nämä maistui tytölle, pyysi jopa uudelleen josko äiti voisi tehdä näitä. Santeri taas ei tänään voinut näihin koskea "koska pojat eivät tykkää prinsessoista, eivätkä siis voi syödä prinsessapannareitakaan. Olisi pitänyt olla Bioniclepannaria eli isoja". Onneksi nämä oli tällä kertaa tehty normaaliin maitoon, joten mies teki itselleen kauramaitolettuja, jotka sitten kelpasi Santerillekin. Nämä siis tehty ihan perus pannariohjeella. Viime viikolla tehtiin kauramaitoversiona, jolloin koko perhe sai syödä samoja. Mielellään, kun en lapsille käytä laktoosittomia tai vähälaktoosisia tuotteita ellei ole pakko.


Kolmas tiskirättikin valmistui. Tällä kartaa Ravelrystä bongatulla kiinalaisella aallolla. Mies sai jotenkin kummasti otettua kuvan niin, ettei virheet näy. Kyseli kyllä, että mitä nää täällä oikein on. Telkkarityö eli en paljon ole keskittynyt tekemiseen, kun ei sen niin väliä tässä ole. Kiinalaiset aallothan syntyy niin, että joka toinen nostetaan puikolle, joka toinen neulotaan oikein. Ja joka toinen kerros neulotaan sitten oikein. Helppoa, jossei ole niin tarkkaa sen kanssa, että osuuko aallot lomittain...



Ja mummolle kortti. Tämä syntyi yhteistyössä miehen kanssa. Mies leikkeli ja laittoi pari viimeistä ruusupalaa, kun hoidin lasten nukuttamiset.


maanantai 2. maaliskuuta 2009

Mummon huivi


Kypsyin sitten kuitenkin noihin jämä mohairlankoihin ja hain kaupasta Novitan Rose Mohairia pari kerää. Malliksi valitsin Minttumaarin. Ongelmaksi muodostui sitten se, etten tiennyt miten pitkälle 2 kerää riittää. Tein 9 mallikertaa ja sen jälkeen reunan hyvin tiivistetysti, enkä ollenkaan sitä kaarijuttua. Näin lanka riitti juuri ja juuri. Uskoisin huivin olevan ihan hyvän kokoinen. Lankaa meni 90 g (= n. 342 metriä), veikkaukseni on, että ihan täydelliseen Minttumaariin tarvittaisiin se 3 kerä kokonaan. Värinä 705 ja puikot 6 mm pyöröt.



Väri ei kuvassa ole oikea, kyseessä siis ihan hempeän vaaleanpunainen (tai oisko vähän liilahtava).