keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Kurpitsaa


Edellisenä viikonloppuna pyörähdettiin talvirenkaan vaihdossa vanhempieni luona. Siltä reissulta ekaluokkalainen oli napannut mukaansa useammankin kurpitsan. Mies kaiverteli niistä halloween-lyhtyjä.



Sisällöstä tehtiin sosetta pakkaseen. Viime perjantaina tein ensimmäisen kurpitsapiirakan, kun kummini tulivat käymään. Ohje Marja Lindforsin kirjasta "Kurpitsa".



Pohja;


2,5 dl vehnäjauhoja


0,5 tl suolaa


100 g margariinia


n. 1 rkl vettä


sekoita jauhot, suola ja rasva tasaiseksi. Lisää varovasti vesi hyvin sekoittaen, kunnes taikina on tasaista ja pysyy koossa. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi. taputtele taikina voideltuun vuokaan, säästä osa taikinasta koristeisiin. Laita vuoka jääkaappiin. Tee taikinasta koristeita, voitele ne munalla ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia. Paista 250 asteessa kullanruskeiksi. Laske lämpötila 225 asteeseen piirakkaa varten.


Täyte:


5 dl kurpitsasosetta


2 munaa


2 dl kuohukermaa


3/4 dl sokeria


1 dl fariinisokeria


1 tl kanelia


1/4 tl muskottipähkinää


1 tl inkivääriä


1/4 tl neilikkaa


Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi. Sekoita mausteet kurpitsasoseeseen. Sekoita munaseos, kurpitsasose ja kerma. Kaada seos vuokaan. Paista 15 min, laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 40 minuuttia ,kunnes täytettä ei tartu tikkuun. Paina koristekuviot lämpimän piirakan pintaan. Tarjoile jäätelön kanssa.


Oli todella namia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti