sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Glögikakku


Jouluaaton kahville tein glögikakun Annikan blogista löytämälläni ohjeella.



Pohja:



  • 150 g piparkakkuja

  • 75 g margariinia


Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini. Painele irtoreunavuuan pohjalle. (Suosittelen, että vuuan pohjalle leikataan leivinpaperi ja reunoille laitetaan muovikalvo tms. Hyviä ohjeita näistä löytyy esim. kinuskikissan sivuilta.)


Täyte:



  • 4 dl kuohukermaa

  • 2 prk (400g) maustamatonta tuorejuustoa

  • 3 rkl sokeria

  • 2 tl kanelia

  • 5 liivatelehteä

  • 1 dl Marlin laimentamatonta glögitiivistettä


Vaahdota kerma. Sekoita hyvin juusto, sokeri ja osa glögiä + yhdistä varovasti vaahtoon. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Keitä noin 4 rkl glögiä ja sulata liuotetut liivatteet glögiin. Sekoita varovasti nostelleen juusto-vaahtoon seokseen. Kaada keksiseoksen päälle ja "heiluta" tasaiseksi.


Pinta:



  • 2 dl Marlin laimentamatonta glögitiivistettä

  • 1 dl vettä

  • 4 liivatelehteä


 Liota liivateet ja kuumenna osa glögistä. Sulata liivatteet. Lisää loppu glögi + vesi. Kaada varovasti (esim. lusikan pintaa pitkin) juustokakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.


Jos haluat, niin voit koristella kakun pipareilla. Piparit kannattavat laittaa kakun päälle noin 1-2 päivää ennen tarjoilua (mutta kiilteen hyytymisen jälkeen). Tällöin piparit ovat pehmenneet ja kakkua voi leikata helposti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti