perjantai 17. elokuuta 2012

Karpalotorttu

Pakastimeen piti tehdä tilaa uusille marjoille, joten keittelin karpaloista hilloa tätä torttua varten.

Karpalotorttu Linzin tapaan (ohje Kotivinkki)


pohja:
1 sitruuna (mulla ei ollu sitruunaa, tiputtelin sitruunamehua vähän)
150g mantelijauhetta
150g vehnäjauhoja
150g sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl suolaa
150 g juoksevaa margariinia
3 kananmunan keltuaista
1 dl vehnäjauhoja päälliseen

täyte:
karpalohilloa

pinnalle: mantelilastuja

 Pese sitruuna ja raasta sen kuori.Sekoita keskenään jauhot, sokeri, mausteet ja sitruunan kuoriraaste. Nypi rasva joukkoon, niin että taikinasta tulee murumaista. Lisää seokseen keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Pistä jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
Erota neljännes taikinasta päällistä varten. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hillo päälle. Sekoita vehnäjauho taikinan loppuun. Taikinan voi kaulita ja tehdä ristikkonauhoja - mulla toi oli niin murusta, että nakkasin vaan päälle. Voidellaan keltuaisella ja ripotellaan päälle mantelilastuja.
Paista piirasta 175 asteessa 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti