maanantai 3. joulukuuta 2012

Neidin 7-vee juhlat osa 1

Nyt tulee taas monta postausta eilisestä päivästä. Yhdellä neidin kummeista on keliakia, joten osa leivonnaisista oli gluteenittomia. Tälläkin kertaa postaan ne erikseen, ettei mene sekaisin tavallisten kanssa.



Taateli-kauramurokeksit

alkuperäinen ohje Myllyn Parhaat vihkosesta, jossa oli sekoitettu pussillinen hienonnettua taatelia valmiiseen kauramurotaikinaan. Valmista taikinaa ei kaupassa ollut, joten tein itse (kun löysin ohjeen helposti Kotilieden sivuilta )

taikina:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 pss pehmeitä taateleita. 

Vatkataan margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoitetaan muna joukkoon, seuraavaksi jauhot ja lopuksi hienonnetut taatelit.
Paistetaan 200 asteessa, kunnes on sopivan näköisiä.

Piparipullasydämet
(tämäkin ohje Myllyn Parhaan vihkosesta  ja yksinkertaisuudessaa nämä sisälsivät valmista pullataikinaa, päällä valmiista piparitaikinasta tehdyt sydämet ja kirsikan palasen ja raesokeria)

 

Piparitaikinaa jäi edellisestä, joten tein kissapipareita. Rusetit kuulemma on väärän korvan päällä, mut ehkä tää on sitte wannabe Hello Kitty :)

 Ekaa kertaa ikinä, päätin tehdä suolaiseksi tuulihattuja. Ekan satsin tein gluteenittomana ja niistä sain mielestäni tosi nättejä, mutta tavalliset ei meinannu sitten onnistua millään. Ekan päivän tekeleet napsittiin pois, toisella kertaa sentään jo onnistui. ohje on ihan perus Kotiruoka-kirjasta, vastaavanlaisia näyttää netti olevan pullollaan (vähän vain aineiden suhteet vaihtelevat).

Tein kahta täytettä;

sinihomejuustotäyte:
Aurajuustoa
maustamatonta tuorejuustoa
kermaviiliä (muutama ruokalusikallinen, jotta notkistuu)
ananasmurskaa

kylmäsavukalatäyte:
kylmäsavukalaa
yrtti tuorejuustoa
kermaviiliä
tilliä

Lopuksi vielä pöytäliinakuva:
Tekaisin juhliin peruspöytäliinan Finlaysonin muumikankaasta, jonka olin ostanut joskus viime talvena alesta vailla tarkoitusta. Tähän sopi täydellisesti :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti