maanantai 29. kesäkuuta 2009

Välillä taas leivonnaisia


Viime viikolla oli vieraita yökylässä ja mikäs sen parempi syy leipoa. Ekaksi illaksi tehtiin jauhelihapiirakkaa. Pohja on valmista Sunnuntain ruistaikinaa, täytteenä paistettua, hyvin maustettua jauhelihaa, ananasta, juustoraastetta ja muna-kermaseos. Tämä oli todella hyvää, tosin tekisin ehkä jollain muulla kuin ruispohjalla...



Sitten, koska meillä viime aikoina on ollut raparperia ihan kaikessa, on sitä tälläkin kertaa. Eli hilloraitakakku raparperihillolla. Alkuperäinen ohje Anni-Helenan leivontakirjasesta, jonka olen saanut kummitädiltäni joskus pienenä.



Hilloraitakakkuun meni vain puolet kermapurkista, joten toiselle puolelle piti kehittää käyttöä. Niinpä tein Hanna tädin kakkuja pitkästä aikaa. Ihania! Ohje oli perus kotiruokakirjasta.



Ja viimeisenä banaanitorttu, jonka ohje on Hellapoliisin . Muutin sen verran kuorrutusta, että laitoin siihen tomusokeria ja maustamatonta tuorejuustoa + banaaniaromia. Ihan hyvää tämäkin oli, ehkä vähän liian makeaa...



Viikonloppuna neuleet edistyi taas vähän. Vihervaaran hiha on nyt siinä vaiheessa, että seuraavaksi tulee lisäykset ja koukulla on tyttövauvan peitto. Toivottavasti joku joskus saa tytön...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti