perjantai 31. toukokuuta 2013

Cowgirl cookies

Joka vuotinen mitä annetaan opettajille ja hoitajalle ratkaistiin tänä vuonna Cowgirl cookies -purkeilla. Ohjeen bongasin täältä

Pikkuleipien tarpeet ovat siis

lasipurkki, tilavuus 1 litra
3,2dl vehnäjauhoja tasoiteltuna mittakippoon
 
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2tl vaniljasokeria
¼ tl suolaa
2,4 dl kaurahiutaleita
1,75 dl  suklaakarkkeja
1,75 dl rouhittua leivontasuklaata
1,2 dl fariinisokeria
1,2 dl sokeria
0,8-1,2 dl murskattuja cashew-pähkinöitä
Suklaakarkkeja ja pähkinöitä voi valita vapaasti, kunhan tilavuus on oikea, muuten. Tärkeää on näiden pakkaamisjärjestys, jotta kerrokset eivät valuisi sekaisin vaan pysyisivät erillisinä. Järjestys on siis: kuivien aineiden seos (vehnäjauho, ruokasooda, leivinjauhe, suola), kaurahiutaleet, suklaakarkit, suklaarouhe, fariinisokeri, sokeri ja pähkinämurska. Päällimmäiseksi tulevaa pähkinämurskaa tulee niin paljon, että purkki tulee ääriään myöten täyteen. Aineilla ei ole tarkoitus olla tilaa hievahtaakaan, kun purkki on suljettu.

 
Purkin mukaan laitetaan ohjeet keksien valmistamiseen: lisää purkin aineisiin yksi kevyesti vatkattu muna, 1,2 dl hieman sulanutta margariinia, sekoita ainekset, pyörittele palloiksi ja paista uunissa 175 asteessa noin kymmenen minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkullisilta kekseiltä! Olisi kelvannut mullekin näin opettajana :) Ylemmillä luokilla oppilaat muistaa vähän vähemmän opettajiaan, mutta kyllä ne yksittäiset jutut aina ilahduttaa. Yksikin tyttö oli kaikille opettajilleen ostanut pikkuiset muistikirjat, todellista viitseliäisyyttä, varsinkin kun opetin hänelle vain yhden kurssin koko vuonna.

    VastaaPoista