sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Koolausta


Joskus viime vuoden lopussa blogimaailmassa surffaillessani törmäsin koolailuun. Silloin jo mietin, että asiaa pitää kokeilla jossain vaiheessa, mutta tähän päivään mennessä en ollut sen enempää asiaa miettinyt. Torstaina Maikku sitten pisti postia, että nyt kyllä kokeillaan. Ja tottakai olin heti mukana, varsinkin kun oltiin viikonloppuna menossa heillekin käymään. Ongelmaksi meinasi vain muodostua, että mistä ihmeestä taiotaan Kool Aidia noin lyhyellä varoitusajalla. Muksuaitasta olisi rakas mieheni työmatkallaan hakenut perjantaina, mutta sitä koukkausta ei sitten lopulta joutunut tekemään, vaan Maikku kävi tekemässä pyörähdyksen Salossa (Salon lankakauppoja en tiedä, joten en osaa sanoa, mistä liikkeestä sai Kool Aideja...).


Lauantaina iltapäivällä sitten päästin itse asiaan. Mulla oli mukana Snyltä saamani Walman villalanka, Maikku hankki valkoista 7 veljestä kerän kummallekin ja lisäksi hänellä oli Woolia sekä Mohairia ja anoppimme kassista jokunen epämääräinen kerän loppu. Muksuaitan värikartasta yritettiin kumpikin katella mitä värejä tahdotaan, mutta oli hieman hankala hahmottaa mitkä sopii yhteen ja mitkää ei. Varsinkin kun kattilassa ne litkut näytti hyvin eriltä kuin pussin kyljestä olisi voinut luulla... Arvottiin sitten, että mitkä menisi kivasti yhteen ja ei kun toimeen. Värjäyspuuha oli todella hauskaa, eikä ne litkutkaan haissut tehdessä mitenkään kovin pahalle. Ei kyllä siltikään olisi tullut mieleenkään juoda niitä...


Seuraavia havaintoja tehtiin: Toisista väreistä riitti aivan mielettömän moneen lankaan, mutta esimerkiksi seiskaveikka imaisi (vaikka oli kunnolla kasteltu) rypälevärin niin, että kattilassa oli kirkasta vettä sen jälkeen. Samanlaista ilmiötä ei nähty uudelleen. Vaaleanpunaiset otti omituisia sinisiä läikkiä jostain siinä vaiheessa, kun siirrettiin lankoja kuivumaan ulos. Tärkeää siis pitää kaikki värit erillään. Mitähän vielä? No, tässä kuvia:
Tää on Maikun kasa. Nuo vaaleanvihreä-pinkit on seiskaveikkaa, vaaleansininen ihanuus sitä mohairia (tuollaisena mäkin siitä tykkään, mutta neulominen yöks). Etumainen pieni keltainen kerä heitettiin kattilaan kerällä ja kiva tuli siitäkin. Samoin yksi mohair upotettiin kattilaan kerällä, mutta jouduttiin kyllä vyyhteämään kuivumaan...Tässä mun kasa. kuvassa vaalean sininen ja vihreä takana on sitä Walmaa. 200g nippu sisälsi kaksi 100 g vyyhteä, joten sain ne erilleen. En vieläkään tiedä, mitä niistä teen. Keskellä oleva liila-valkea-punainen pallo on se mun seiskaveikka ja siitä tulee sukat jossain vaiheessa. Osa vaaleanpunaisista on jotain bambinolankaa. Ehkä noillekin jotain käyttöä keksitään, varsinkin kun jälleen yksi etiopianuttu valmistui viikonlopun aikana.


Hauskaa siis oli kaikin puolin, ja seuraavan kerran kun mies lähtee Amerikkaan työreissulleen, saapi tuoda Kool Aideja tuliaisiksi Silmänisku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti