torstai 14. toukokuuta 2009

Raparperi-kauramannapiirakka


Ystävälläni Riinalla todettiin keliakia. Ennen kuin se oli virallista, piti tietysti syödä ruokia, joita tulee kaipaamaan. Yksi niistä oli kuulemma kauramannapiirakka (jota meillä tehdään aika "usein" sen helppouden ja hyvän maun vuoksi). Itselläni taas oli raparperipiirakka kaipaus, joten päätin yhdistää nämä kaksi ja tuloksena oli:



















































































2



dl



 kauramannasuurimoita



1



dl



 vehnäjauhoja



1



dl


  sokeria

1



tl



 leivinjauhetta



1



tl



 vaniljasokeria



100



g



 juoksevaa margariinia



1



 



kananmuna



1



dl



maitoa(laktoositonta)



 



 



 



Päälle:



3-4



dl



puolukoita, vadelmia, lakkoja tai muita marjoja (200 g)



 



 



 



Muruseos:    



50



g



margariinisulaa



¾



dl



sokeria



2



dl 



kauramannasuurimoita



Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet. Levitä taikina voidellulle kaura-mannalla leivitetylle piirakkavuoalle. Levitä marjat tortulle tasaiseksi kerrokseksi ja sen päälle muruseos (sekoita ensin seoksen aineet keskenään). Paista 200-asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia.


Alkuperäinen ohje on Myllyn Parhaan (ja löytyy kauramannapussin kyljestä). Yleensä laitan vadelmia tai puolukoita, mutta kuten jo aiemmin kerroin tein raparperitäytteen:


raparperihilloke:


1 l raparperia ja 2 dl hillosokeria keitetään hillokkeeksi.


Alkuperäisestä ohjeesta edelleen poiketen paistoin pohjan n. 5 minuuttia, jolloin siitä tuli vähän kiinteä ja levitin vasta sitten hillokkeen päälle ja sen päälle sitten muruseos.


Aivan helmen hyvää oli ja lapsetkin tykkäsivät. Yleensä kun nyrpistelevät niille puolukkapiirakoille ynnä muille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti