perjantai 25. syyskuuta 2009

Käsitöitäkin välillä - ja uusi ompelukone


Alkuun näitä tehtyjä käsitöitä. Mies toi mulle Amerikasta lankaa viime keväänä. Pitkään niitä olen pyöritellyt ja miettinyt, että mitäs niistä oikein syntyisi. Nyt viimein sain ekan jutun tehtyä, kun löysin täydellisen mallin . Lankana Patons Baby Beehive Sport . Langan kulutus 138 g.  Lankakerän koko poikkesi suomalaisesta - yksi kerä oli 85 g (muistaakseni 1 oz). Lanka oli todella pehmeää ja ihanaa neuloa. Samaista lankaa on vielä jäljellä reilu kerän verran, mitähän niistä tekisi?



Tänään päättelin Iidan säärystimet tai "peipileksit" (=baby legs) kuten neiti itse sanoo. Fabelia meni 34 g, olisi voinut tehdä inan väljemmät, mutta tulee lähinnä unikäyttöön, joten ei niin väliä. Tämä oli todellinen telkkutyö, kun ei tarvi paljon katella mitä tekee.



Ja sitten viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä, kuva mun ompelunurkkauksestani.



Vasemmassa reunassa näkyvä saumuri on anopin vanha, jolla ikää on n. 25 vuotta ellei jopa enemmänkin. Oikeassa reunassa tuliterä Pfaff Quilt Expression 4.0, jonka hain eilen Mansen Tikistä (suosittelen, todella hyvä palvelu!). Kovin paljoa en vielä ole ehtinyt koneeseen tutustumaan, muutaman harjoituspätkän ompelin eilen illalla. Hieman on hakusessa miten saa jäämään neulan alas kesken ompelun ynnä muita perusasioita, mutta eiköhän ne pikku hiljaa ala jäämään mieleen :) ompelujälki on kuitenkin paaaaaaljon parempaa kuin Bernette 812:sta sain ikinä. Ja se napinläpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti