lauantai 8. toukokuuta 2010

Miehen kolmekymppiset


Tänään juhlittiin miehen kolmekymppisiä meidän molempien vanhempien, miehen tädin ja mummon ja papan kanssa. Tarjolle oli värkätty vähän suolaista ja enempi makeaa.Kana-tortillakupit (ohje Yhteishyvän Ruokamaailma 5/2010)


Minä ja mies tykättiin näistä todella. Mummon mielestäkin nämä olivat hyviä, mutta muiden mielestä nämä oli ehkä hitusen liian tulisia.Wienernougatkakku (ohje Riikan ruokaohjeet -blogista)


Kaupasta ostettavaa valmista Wienernougat crushia ei voinut käyttää, sillä se sisältää laktoosia. Niimpä sitten murskasin wienernougat-palasista. Ihan ok tuli kakusta.vasemmalla: Kaura-hedelmäpalakeksit (ohje MyllynParas)


Mun mielestä nämä oli hyviä, ihan hyvä vaihtoehto ihan perinteisille kaurakekseille. Tai Phoeben kaurarusinakekseille. Tosin minä tykkäänkin kaikisa eniten kaurakekseistä...


oikealla Inkiväärikahvileivät (ohje Rosemary Moonin Kahvi-kirjasta.


Täytetyssä keksissä ei inkivääri maistunut liikaa, vaan maut oliva juuri sopivat keskenään. Hyviä olivat nämäkin.Pätkisjuustokakku (ohje bongattu joskus muinoin Vilijonkan leipomuksista)


Muutaman muutoksen tein. Ensinnäkin tuohon Tupperwaren juustokakkuvuokaan täytyy pohja tehdä tuplana (eli meni koko paketti dominoita) ja täytettäkin tein tuplana, jotta ei jäänyt matalaksi. Maustamattomat tuorejuuston sijaan laitoin vaniljanmakuista tuorejuustoa. Kahviksi keitettiin vahvaa espressoa. Liivatetta olisi saanut laittaa vähemmän, eli tuohon tuplasatsiin laittaisin 6 kpl, enkä kahdeksaa.


Tämä siis oli vähälaktoosista, mutta mies halusi ehdottomasti tätä juhliinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti