Torstaina herkuteltiin Brita-kakulla, jonka ohje löytyy uusimmasta Kotivinkistä (11/2011). Oli meidän kesän ensimmäinen mansikkakakku ja todella hyvää olikin!
Pohja:
125 g margariinia
1 dl sokeria
2 munan keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki:
2 munan valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja
Täyte:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
5 dl mansikoita
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset seokseen vatkaten. Lisää vaahtoon vuorotellen maito ja keskenään sekoitetut vehnäjauho ja leivinjauhe. Piirrä uunipellin kokoiselle leivinpaperille 2 x 19 cm halkaisijan ympyrää. Jaa taikina ympyröihin ja levitä vähän ympyröitä pienemmiksi (meillä ainakin levisi aika hyvin!). Paista 180-asteessa 10 min.
Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit ja vatkaa kunnes vaahto pysyy kulhossa, vaikka kääntäisi purkin väärinpäin. Levitä marenki pohjien päälle. Ripottele päälle mantelilastut. Paista 180-asteessa n. 15 min. Jäähdytä.
Tee täyte sekoittamalla sokerit kermaan ja vaahdota. Levitä toisen pohjan päälle kermavaahto ja pilko päälle mansikoita. Nosta päälle toinen levy, levitä sen päälle myös kermavaahtoa ja koristele mansikoilla. Herkuttele :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti