maanantai 3. joulukuuta 2012

Neidin 7-vee synttärit osa 1, gluteenittomat

Kuten jo edellisestä postauksessa mainitsin, tein tuulihattuja myös gluteenittomana. Täytteet samat


Taikina:
1,25 dl vettä
50 g margariinia
1,25 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 kpl kananmunia

Vesi ja voi kiehautetaan. Lisätään jauhot, jatketaan sekoittamista voimakkaasti kunnes taikina irtoaa kattilan reunoilta. Jäähdytetään kunnolla, munat lisätään yksitellen hyvin sekoittaen. Pursotetaan tai nostetaan lusikalla kokkareita pellille. Paistetaan 175 asteessa n. 30 minuuttia.
(ohjeen alkuperä keliakialiiton)


 Lumihiutalekakku

Neiti itse halusi kakukseen vaaleansinisen lumihiutalekakun, kun näki sellaisen jossain tämän vuoden joululeivontalehdessä. Kun kerran neiti sinisen kakun haluaa, hän sellaisen myöskin saa.

Kakkupohja Ulla Svenskin Unelmakakut kirjasta. Päällä sokerimassaa (2 pakettia tarvittiin, jotta sai tehtyä) ja lumihiutalekoristeita ja kimalletta, joka ei näy näissä kuvissa niinkään. 

Täytteet bongasin Siiliparatiisista . Ihanaa, kun joulukuun alussa ei kellään ole vielä pipari ja luumuövereitä, niin voi niitä käyttää hyvin tarjoiluissa :)

Piparimousse:

8 kpl gluteenittomaia pipareita
1 dl vaniljarahkaa
reilu 1 dl laktoositonta kermaa
0,5 dl sokeria

Luumumousse:

1 dl vaniljarahkaa
reilu 1 dl laktoositonta kermaa
0,5 dl sokeria
1 pilttipurkki luumusosetta

Käytännössä vatkasin ensin 4 dl kermaa ja otin vajaa puolet sivuun sokerimassan alle levitettäväksi. Sen jälkeen sekoitin joukkoon purkillisen rahkaa ja sokerit ja jaoin puoliksi maustamista varten. Itse pidin ainakin näistä täytteistä todella paljon.
 

Mies väkersi vielä kakun päälle jonkun lumiolion -lumikuningatar kenties?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti