tiistai 24. joulukuuta 2013

Joulun ommellut

Olen jotenkin varovainen antamaan itse tehtyjä. Tiedän, että osaan, mutta jotenkin kuitenkin pelkään, ettei ne kuitenkaan onnistu. Tänä jouluna ylitin itseni, tein useampiakin ommeltuja juttuja.Muovikassi-mallilla kangaskasseja eri puolille. Isommat anto opettajilleen, pienin hoitajalleen, yksi meni pikkuveljen perheen joulukassiksi ja yksi varmaankin matkaa vanhemmilleni viikonloppuna. Oli nopeita tehdä ja sai nopsasti tilaa kangaskaappiin; ruskeat Tampellan puuvillaa, jota marinoin hamettani varten (ainakin toisen sisällä oli myöskin Tampellaa eri kuosilla). Lehtikuvioinen meidän olkkarin talviverhojen jämät ja pienikukkainen vakosamettia, jota oon marinoinut hyyyyvin pitkään kun en ole tiennyt mitä tehdä siitä.
Paapiin tsi-koirat Merjan tytöille. Oli ehkä inasen liian haastavat mun hermoille, sain kasaan, enkä joutunut purkamaan. Tein mokan, ku ompelin sarjatyönä ja valkoisella langalla. olisi nätimmät pinkillä ja vihreällä. 


Miehelle en ole juurikaan ommellut. Yhden paidan syksyllä ja sitä on kyllä pidetty kovasti. Miehellä oli pari työreissua melkein perä jälkeen, joista ensimmäisellä naputtelin tilauksen Noshille (ja ehdin pestäkin kankaat, vaikka laskin ettei tilaus välttämättä ehdi tulla saman viikon aikana!) ja jälkimmäisellä ompein Joka tyypin kaavakirjan kaavalla (inasen kavennettu) parit paidat. Kangasta oli n. 1,5 metriä ja en saanut raitoja kohdistettua sillä määrällä. Onneksi ei haitannut miestä, tykkäsi näistä kovasti.


Ei ommeltua, mutta jotain sinne päin kuitenkin Pienimmälle tyllihamonen Punahilkasta kankaiden yönä ostamistani pannasta ja tyllinauhasta.


Pienimmälle pyjama Hello Kitty -trikoosta. Kaava jostain ob:sta, koko 98 cm. Kankaan tilasin Kankaiden yönä, mutta liikettä en enää muista. 


Keskimmäiselle yökkäri, jota voi pitää ilman housuja tai housujen kanssa (kun isoveli ei oikein tykkää, että neiti huitelee pelkän paidan kanssa vaikka olisikin pitkä). Kaava ottobre 6/2009 Becky toppi ja Darla housut koossa 134 cm. Tonttutyttökangas ostettu kangashamsuista yli vuosi sitten, raitakangas Triteksistä.


Esikoiselle "lämmin yökkäri". Äitini teki pojalle flanellipyjaman pari vuotta sitten ja se oli kovassa käytössä, vaikka oli jo melkein yli pienikin. Tälle talvelle ei enää ollut lämmintä yökkäriä, trikoinenkin oli jo vähän kulahtanut. Viime metreillä kävin hakemassa Tekstiili-Fihlistä (jotenkin ahdistava paikka, vähän sama fiilis kuin meidän kylän toisessa paikallisessa, jossa olen 2,5 vuoden täällä asumisen aikana käynyt tasan kaksi kertaa) flanellia. Kangastakin myytiin 40 cm enemmän kuin olisin halunnut, jotta pesun jälkeen olisi tarpeeksi. No juu oli kyllä, ainakin se 40 cm ylimäärästä.  Kaava SK 11/1989, koossa 152/158 (siksi vielä todella reilu, meneepä ens talvenakin).

 Poika halusi vielä viimeiseen kuvaan ottaa kaikkea äidin tekemää :)

3 kommenttia:

  1. Mitä sanot, jos "luonnollisen poistuman" jälkeen tuunataan puoti uuteen kuntoon ja ryhdytään paikalliseksi kotiompelijattaren paratiisiksi? On meinaan sen verran kammo tunnelma siinä toisessa. Uskoisin, että puhumme samasta puodista... ;)

    Ja oot sä ollut ahkera lahjaompelija. Noita raitatrikoita munkin pitää koittaa miehelle, kun kuosillisilla on kerran taipumus päätyä yöpaidoiksi. ;)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaisi kyllä oikein hyvälle ajatukselle :)

    VastaaPoista