sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Kesäistä

Kevät on menny niin täysin kaikkea muuta säätäessä, ettei ompelukoneelle oli juurikaan ehtinyt. Kesävaatteiden tekoa ajattelin jo helmikuussa, kun pidin NOSH kutsut.


Tytöille samishameet ja saman tyyppiset topit. Pallokankaan nähdessäni tiesin, että siitä täytyy saada tehdä juuri tällaiset hameet.

Kaava: Ottobre 1/11 Cocos rimpsuhame (koot 110 cm ja 146 cm)
Kangas: Nosh 
Muuta: kaava oli tosi reilu, 1 metristä kangasta sai tehtyä tasan nämä hameet :)
Iida on pyydellyt toppia pitkään. Mulla on aika tiukka periaate, että narutopit on kielletty, haluan vähän suojella noita olkapäitäkin auringolta... Sopiva kaava löytyikin uudesta Ottobresta

Kaava: Ob 3/15 Hot Stop, koko 146 cm
Kangas: Nosh

 

Alunperin olin ajatellut tehdä tosta perhoskankaasta perhoshihaiset t-paidat kummallekin. Tuo toppi kiilasi ohi ja jäi vain tehtäväksi paita pienemmälle. Siinä vaiheessa Fb:n ompeluryhmissä oli tehty jonkin verran tosi söpöä paitaa. Malli oli sillä selvä.

Kaava: Ob 3/12 Seesaw-toppi koko 110 cm
Kangas: Nosh, harmaatrikoo Paapii
Muuta: Alemmasta hihafrillasta pilkistävä harmaa trikoo tuli loppuviikosta Paapiin ylläripaketin mukana. Harmittelin, ettei sitä ollut vielä silloin, kun tein Iidan topin. Olisi sopinut kivasti siihenkin.
 Ai niin, helmaan lisäsin 6,5 cm!! Olisi ollut tosi napapaita sellaisenaan.


BMX-trikoo. Juuri sopivaa isommalle pojalle.  Olisin halunnut tehdä tästä pitkähihaisen, ehdottelin erivärisiä hihoja, räväkämpää resoria. Ei kelvannut. Pojalla oli selkeä visio millainen paidasta pitäisi tulla. Iha normi t-paita, valkoiset resorit ja hihastakin pitäisi vielä alta näkyä valkoista. Jahas.

Kaava: OB CW 301 koko 156 cm
Kangas: NOSH
Muuta: oranssit tikkaukset sentään sain laittaa. hihansuut tehty kolme kertaa ennen kuin tuli kuulemma täydelliset. Kiva, että kelpaa.Huivin neuloin jo aiemmin keväällä. Malli on kopsattu joskus likemmäs 10 vuotta sitten jo, mutta jostain syystä olen pelännyt ko. mallin tekemistä. Turhaan.

Lanka: TeeTee Elegant, vajaa 1 vyyhti
Muuta: Olisi voinut tehdä vaikka kaksinkertaisena. Nyt todella ohut ja ilmava.


 Ja vielä lopuksi kuva kummipojan synttärilahjaksi tekemästäni lippapiposta.

3 kommenttia:

 1. Teillä on vissiin ollut hauskat kuvaushetket! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tais olla mahtavaa, kun pääsi hetkeksi kesävaatteilla ulos :)

   Poista
 2. Mainiot vaatteet kerrassaan:) Tuo minttu ja harmaa toimii niin hyvin yhdessä!

  VastaaPoista