torstai 9. huhtikuuta 2009

Leivonnaisia


Täällä vanhemmilla ollessani olen yhtenä päivänä vähän leiponut. Lasten kanssa yhdessä tehtiin Aku Ankassa ollut Milla Magian porkkanamuffinseja. Ohjeen mukaisesta taikinasta riitti 24 pieneen muffinsiin. Nämä oli ihan hyviä, tosin uskoisin niiden maistuvan paremmalle ilman karkkeja...



taikina
3 munaa
1 dl pullomargariinia
5 porkkanaa raastettuna
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

kuorrute
200 g maustamatonta (laktoositonta) tuorejuustoa
3/4 dl tomusokeria
salmiakkikarkkeja ja lakunauhaa koristeluun

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
2. Kuori porkkanat ja raasta ne
3. Riko munat taikinakulhoon ja sekoita puuhaarukalla
4. Sekoita munien joukkoon margariini ja porkkanaraaste
5. Lisää jauho-sokeriseos ja sekoita
6. Nostele taikina lusikalla vuokiin
7. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia ja anna muffinien jäähtyä
8. Sekoita tomusokeri ja tuorejuusto kulhossa ja levitä lusikalla jäähtyneiden muffinien päälle
9. Koristele karkeilla


Lisäksi tein sitruunarahkapiiraita. Nämä meni pakkaseen, joten en tiedä miltä lopputulos maistui. Sitruunarahka kuitenkin itsessään maistui aika raikkaalle.



Ohje on Valion mainoksesta ja näitä tulee 12 kappaletta.


taikina:


75 g voita


3/4 dl sokeria


1 muna


2,5 dl vehnäjauhoja


1 tl leivinjauhetta


täyte:


1 tlk aprikoosia


2 prk sitruunarahkaa


2 tl vaniljasokeria


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauho-leivinjauheseos.


Jaa se muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin. Painele jauhotetulla sormella syvennysten pohjalle ja reunoille. Valuta aprikoosit ja laita n. puolet aprikooseista syvennyksiin kuutioituina (loput jää koristeeksi).


Yhdistä rahka ja vaniljasokeri. Lusikoi aprikoosin päälle syvennyksiin.


Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Ota jäähtyneenä vuoista. Koristele lopuilla aprikooseilla.


(Voi tehdä myös 27 cm halkaisijan piirakkavuokaan, paista silloin n. 40 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti