maanantai 8. kesäkuuta 2009

Santeri 5 v


Jälleen kerran voisin aloittaa hämmästelemällä miten nopeasti aika oikein kuluu. Esikoinen täyttää ylihuomenna jo 5! Synttäreitä juhlittiin osittain jo etukäteen ja näitä oli tarjolla viikonloppuna:


Santerin omat toiveet tarjoiluista oli ässäkeksejä, lepakkokeksejä ja Batmankakku.


Tässä ensin kakku:Pohja Ulla Svenskin ohjeella tehty 6 munan pohja (eli siis ilman leivinjauhetta jälleen ja oikein hyvin onnistui taaskin). Täytteenä mansikkahilloa, johon oli sekoitettu banaania sekä vaniljakreemiä. Batmankuva aiheuttikin sitten ongelmaa, kun ei voitu toteuttaa marsipaanista. Ullan Unelmasta sain todella hyvää palvelua ja opastusta tähän ongelmaan. Päällinen sokerikuorrutetta, johon olen maalannut pastaväreillä mallista Batman-logon. Kivaa puuhaa oli!Ja kuva onnistui hyvin. Laitettiin sokerimassan alle vähän vaniljakreemiä ja se olikin sitten väärä ratkaisu. Kuva oli kostunut aivan liikaa ja valunut osittain pois paikoiltaan. Pieniä luovia ratkaisuja ja saatiin kynttilöille oikein hyvä paikka. Tätä ei varmaan kukaan huomannut, että tuon "vian" takia siis toisessa laidassa kermaa ja sen päällä kynttilät. Kermavaahdon seassa vähän vaniljakreemijauhetta. Mokista oppii ja ensi viikonloppuna toivottavasti paremmalla onnella.Ässäkeksit ihan perinteisellä ohjeella.Lepakkokeksit tehty valmiista kauramurotaikinasta. Päälle kuorutettiin leivontasuklaata. Lääkeruiskulla oli helpompi laittaa kuin muovipussilla.


Merja oli leiponut siskonsa lakkiaisiin turkinpippurikakun, mutta en sitä siellä päässyt maistamaan, joten sain siitä ajatuksen tehdä synttäreille muffinseja samasta taikinasta. Päälle tein kuorrutuksen margariinista, tuorejuustosta ja tomusokerista. Tykkäsin ja mies tykkäs näistä todella paljon.Lisäksi tarjottiin pop corneja, coctailpiirakoita ja vaahtokarkkeja.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti