lauantai 1. elokuuta 2009

Bremen ja Etelä-Tanska 25.7.-1.8.09


Keväällä aloitettiin suunnitella kesälomareissua. Ensimmäisenä kohteeksi valikoitui Legoland, mutta koska pelkästään lennot/hotelli-paketti maksoi vähintäänkin n. 250 euroa nuppia kohden totesimme, että lennämme Ryanairilla Bremeniin jolloin voimme määritellä loman pituuden ja reitin oman mielen mukaan. Meidän nelihenkisen perheen lisäksi matkaan lähti miehen täti. Lennot meiltä viideltä maksoi yhteensä kaikkineen tuon samaisen 250 euroa, joten ei lainkaan paha.  Etukäteen varailtiin Hertziltä auto, auton piti olla farmari, mutta jostain syystä saimmekin hieman isomman, mikä oli kyllä onni, sillä missään vaiheessa ei autossa tuntunut ahtaalle, vaikka viikon aikana n. 1000 kilometriä tulikin istuttua.


 


Ensimmäisenä ajettiin Tanskaan Givskudiin, jonne olimme varanneet B&B-majoituksen 4 yöksi. Ruuhka oli välillä aikamoinen, Hampurin kohdalla taidettiin olla ruuhkassa n. 4 tuntia (arvata vaan voi manasinko puikkojen ja lankojen sijaintia takaluukussa!). Sunnuntaiksi oli luvattu hyvää keliä, vaikkakin kovaa tuulta, joten suuntasimme Legolandiin. Päivä meni oikein kivasti, mutta ei siellä toista päivää olisi kukaan jaksanut olla. Hieno paikka, eikä oikein mihinkään tarvinnut jonotella kovinkaan pitkään.Maanantaina oli vähän pilvisempää ja välillä vähän tihkuttikin. Tällä kertaa suuntasimme Givskudin eläintarhaan. Eläintarha oli oikein mukava yhdistelmä autolla ajoa ja kävelemistä - oli oikein kiva päästä katsomaan apinoitakin oikeasti läheltä, kun apinat kävelivät kävelytien ylitse. Eläinpuistosta suunnattiin Jellingiin katsomaan viikinkiaikaisia kiveen raapustettuja kuvioita. Jellingissä nautittiin myös huippu hyvää ruokaa hienossa kahvilassa - ja hyvin edullisesti vieläpä. Sen jälkeen ajeltiin Vejleen kaupunkikierrokselle.Tiistaina päivä valkeni niin hienona kuin oli luvattukin. Täydellinen päivä lähteä Atlantin rannalle! Ensimmäisenä kohteena Varden minikylä - ihan hienoja rakennuksia 1:10 mittakaavassa. Sen jälkeen katsomaan " valkoisia miehiä meren rannalle". Pikkaisen lioteltin varpaita Atlantin aalloissa - Santeria pelotti rannalla näkyvät ravut (olisihan ne voineet haukata varpaasta...)
Tämän jälkeen lapset nukahti autoon ja ajeltiin hissuksiin kohti "Hvide Sandea". Siellä sitten syötiin ja sen jälkeen rannalle. Vesi oli hyvin lämmintä, hiekka pehmeää, ja aallot mukavan kokoisia. Ja hiekkaahan löytyi ihan kiitettävästi tämän jälkeen.Keskiviikkona lähdettiin ajamaan heti aamupalan jälkeen takaisin Bremeniin. Oltiin suunniteltu jo kiertoreittiä, jottei tarvitsisi jälleen tuskailla Hampurin ruuhkissa, mutta lasten toiveesta suunnattiin jälleen kohti Elbtunnelia. Ruuhkaa ei ollutkaan tällä kertaa ja oltiin Bremenissä monta tuntia "liian aikaisin" - oltiin sovittu B&B-paikan emännän kanssa olevamme vasta seitsemältä... niinpä laitettiin Tomtomiin lähin kauppakeskus toiveeksi ja antoi paikaksi Outlet keskuksen. Mielenkiinnolla odotettiin, että mikähän outlet-myymälä siellä on, mutta turha oli pelko : oli Lindtin suklaamyymälä, Adidas, Nike, Levi's, Mexx, Crocs ja parikymmentä muuta ja mikä tärkeintä Espritin myymälä. Eikä ollu mikään ihan pieni! Mukaan tarttui mm. lyhythihainen paita 3 eurolla...Torstaina piti käydä vanhassa kaupungissa pyörähtämässä pikaisesti - pitihän toki nähdä tämä patsas. Kuvassa myös minä ja Iida (ja mulla Espritin myymälästä ostettu mekko ;) ).Keskustassa ei kovin kauaa jaksettu olla, kun oli vähän vilpoinen kelikin. Tällä kertaa suunnattiin Bremenin suurimpaa kauppakeskukseen. Siellä olikin Playmobilin näyttely, joten lapsetkin olivat innoissaan. Ja löytyi lankakauppa - ainut laatuaan, kun en jaksanut etukäteen selvittää osoitteita.Kaikki langat Trekking XXL:ää. Takimmaisena oleva käsinvärjätty oli Merjan tuliainen, muut itelle. Edullisia ovat, en vain meinannut osata päättää mitä värejä ottaisin. Iida tahtoi Hello Kitty -nappeja. Trekkingin lisäksi myynnissä oli Regiaa ja oisko ollu Opalia. Niin ja puuvillalankoja. Nämä langat tuli tarpeeseen - tai no tarpeeseen ehkä olisi riittänyt yksi lankakerä... otin reissuun mukaan Fabelia ja neuloin niistä miehelle sukat, jotka valmistui keskiviikkoiltana. (17 s 2,5 mm puikoilla, 70 g)Perjantaina mentiin Bremenin Universumiin - siis yliopiston lähelle Heurekan kaltaiseen paikkaan. Lapsilla riitti tutkittavaa. 5 tuntia jaksettiin siellä pyöriä, näkemistä ja kokeilemista olisi ollut paljon pidemmäksikin aikaa.


Kaiken kaikkiaan reissu oli hyvin onnistunut. Bremeniin voisi ottaa joskus halpalennot pelkästäänkin, sen verran paljon nähtävää kaupunkiin jäi - tosin osa sellaisia, joihin ei näin pieniä lapsia ehkä kannata viedä. Tanska taas yllätti edullisuudellaan, ja käytännössä asiat toimi helposti. Tosin Tanskassa meitä luultiin useasti saksalaisiksi ja lykittiin saksankielisiä oppaita, tulipahan treenattua sitäkin kieltä sitten. Jos joku kaipailee erityisen hyvää B&B paikkaa Legolandin läheltä, voin suositella lämpimästi tätä käyttämäämme paikkaa (yhteystiedot löytyvät, jos joku tarvittee).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti