tiistai 25. elokuuta 2009

Syyssupisteluja


Tämän syksyn supistelut on vaatehuoneen lankavaraston pienennystä. Novitaklubissa on sellainen tempaus meneillään tästä päivästä eteenpäin aina marraskuun loppuun asti. Sinä aikana olisi tarkoitus saada supistettua tuota kertynyttä lankavarastoa - ja ehkä saada jokunen joululahjakin tehtyä. Tänään sain viimein pääteltyä kahdet sukat.Oikeanpuoleiset aloitin jo Saksassa heti ostettuani langan. Sen jälkeen se makoilikin pitkään käsityöpussissani, sillä lanka ei ollut lainkaan niin nättiä neulottuna, mitä se oli kerällä. Kyseessä siis Trekking XXL.Kiva lanka kuitenkin oli neuloa. Koko n. 38 ja silmukoita 60 ja langan menekki 54 g. Vitsit, että olen ihastunut noihin Knitpicksin 2,5 mm sukkapuikkoihini. Pitäisi ostaa 3 mm puikot jossain vaiheessa - ehkä messuilta sitten marraskuussa. Nämä menevät lahjalaatikkoon odottelemaan, luulen jo tietäväni kelle nämä lopulta päätyvät. Kiva lanka kuitenkin oli neuloa.


Vasemman puoleiset on anopilta kähveltämääni (sain siis tonkia luvan kanssa hänen lankavarastojaan) Regiaa. Tykkäsin langasta - lapsetkin tykkäsivät. Kumpikin kävi kilvan kyselemässä, että kumpi nämä saa. Koko on n. 26-27 eli mahdollisesti nämä neidille sitten päätyy tai sitten lahjalaatikkoon odottelemaan. Langan menekki 34 g, silmukkamäärä täytyy tarkistaa. Merkille pantavaa oli se, että vaikka periaatteessa raidat menevät samoin, ne ei kuitenkaan kohtaa. Ovat eri levyisiä ja raitojen sisällä "toiset raidat" menevät erilailla, mikä tekee näistä erityisen kivat.


Perjantaina kaivoin viimein Novitan Bambulankaa ja virkkuukoukun varastostani. Tämän ohjeen bongasin Lankapeukalon blogin kautta. Viikonlopun aikana sain virkkailtua kerällisen lankaa kahdeksi tiskirätiksi. Todella koukuttava malli! Yhteen lankaa meni 24 g ja 3,5 mm koukulla tein. (mikähän murunen tuohon toisen rätin päälle on jo tippunut...)Tänään puikoille pääsi keväällä koolaamani lanka, josta syntyi sukka. Saapi nähdä saisikohan se huomenna jo kaverin. Samaisesta kerästä vaan täytyy tehdä aika monta sukkaa, ennen kuin sen saa käytettyä loppuun asti. Tunikakin on jo melkein valmis, se on huomisen lomapäivän päätavoite. Keskiviikkona sitten alkaa opinnot, joten pikku hiljaa voi neulomistahti hidastua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti