Jouluaaton kahville tein glögikakun Annikan blogista löytämälläni ohjeella.
Pohja:
- 150 g piparkakkuja
- 75 g margariinia
Murskaa keksit ja sekoita sulatettu margariini. Painele irtoreunavuuan pohjalle. (Suosittelen, että vuuan pohjalle leikataan leivinpaperi ja reunoille laitetaan muovikalvo tms. Hyviä ohjeita näistä löytyy esim. kinuskikissan sivuilta.)
Täyte:
- 4 dl kuohukermaa
- 2 prk (400g) maustamatonta tuorejuustoa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl kanelia
- 5 liivatelehteä
- 1 dl Marlin laimentamatonta glögitiivistettä
Vaahdota kerma. Sekoita hyvin juusto, sokeri ja osa glögiä + yhdistä varovasti vaahtoon. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Keitä noin 4 rkl glögiä ja sulata liuotetut liivatteet glögiin. Sekoita varovasti nostelleen juusto-vaahtoon seokseen. Kaada keksiseoksen päälle ja "heiluta" tasaiseksi.
Pinta:
- 2 dl Marlin laimentamatonta glögitiivistettä
- 1 dl vettä
- 4 liivatelehteä
Liota liivateet ja kuumenna osa glögistä. Sulata liivatteet. Lisää loppu glögi + vesi. Kaada varovasti (esim. lusikan pintaa pitkin) juustokakun päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
Jos haluat, niin voit koristella kakun pipareilla. Piparit kannattavat laittaa kakun päälle noin 1-2 päivää ennen tarjoilua (mutta kiilteen hyytymisen jälkeen). Tällöin piparit ovat pehmenneet ja kakkua voi leikata helposti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti