sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Kinuskipiparikakku


Tälle päivälle oli suunniteltu pikkuveljen perheen vierailua meille, joka valitettavasti peruuntui heidän pikkuneidin sairastelun vuoksi. Kakun olin jo ehtinyt tehdä, joten pakattiin kakku mukaan ja käytiin miehen mummolassa. Ja pikkuveljen perheellekin vietiin palanen kakusta samalla reissulla. Meidän mielestä oikein herkullinen kakku. Tämän ohje Kinuskikissan. Meiän Tupperwaren vuokaan tein pohjan tuolla isommalla annoksella (340 g pipareita), ehkä vähän vähempikin olisi riittänyt.




Pohja:

340 g piparkakkuja

125 g voita tai margariinia



Piparkakkutäyte:


2 tl liivatejauhetta


2 rkl vettä

3 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

2 tl piparkakkumaustetta

200 g vaniljarahkaa

3 valkuaista


Kinuskikiille:

1 tl liivatejauhetta


1 rkl vettä

2 dl kuohukermaa

1 ½ dl fariinisokeria


Kermapursotus:

1 ½ dl kermaa

1 tl sokeria

2 tl vaniljakreemijauhetta


Murskaa piparkakut. Sulata voi  ja lisää joukkoon piparimurska. Painele muruseos vuoan pohjalle.


Laita liivatejauhe mukiin kylmän veden kanssa.


Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon piparkakkumauste ja vaniljarahka.


Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-rahkaseoksen kanssa.


Kuumenna liivatejauheseos mikrossa. Lisää ohuena nauhana sekoittaen täytteeseen.


Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.


Laita kiilteen liivatejauhe kylmään veteen.


Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Kuumenna liivateseos ja sekoita kinuskiseoksen joukkoon. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi välillä sekoitellen.


Kaada kinuskikastike täytteen päälle ja hyydytä kylmässä pari tuntia. Koristele pursotuksilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti