sunnuntai 29. tammikuuta 2012
Kutsuilla tarjottuja
eilen emännöin eräitä kippokutsuja ja pääsin leipomaan herkkuja gluteenittomana.
Valkosuklainen mansikka-appelsiinikakku
Ohje Hellapoliisi, muokattu gluteenittomaksi
Pohja:
n. 200 g gluteenittomia keksejä
75 g margariinia
Täyte:
2,5 tl liivatejauhetta + 2,5 rkl vettä
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
400 g vaniljarahkaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
200 g mansikkaa soseena
100 g valkosuklaata
yhden appelsiinin puristettu mehu
Sulata rasva ja sekoita joukkoon hienonnetut keksit. levitä vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
sekoita liivatejauhe veden joukkoon. Vaahdota vaniljakastike, sekoita joukkoon rahka, appelsiinin kuori ja mehu, mansikkasose ja sula valkosuklaa. Kuumenna liivateseos juoksevaksi ja sekoita rahkaseoksen joukkoon. Levitä pohjan päälle tasaiseksi ja laita jääkaappiin yöksi.
Pinnalle laitoin mansikoita ja mansikkamehusta tehdyn hyytelön.
gluteenittomat hasselpähkinäpiparit
ohje Yhteishyvän ruokamaailma
200 g margariinia
1 dl sokeria
4 dl gluteenitonta jauhoseosta
70 g hasselpähkinäjauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
pinnalle hasselpähkinöitä
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne rasvamunaseokseen. Laita taikina n. tunniksi jääkaappiin. Jaa taikina viiteen osaan. pyörittele jauhotetulla leivinpöydällä paloista tankoja. Paloittele tangot kymmeneen palaan. Pyörittele palat palloiksi. Nosta pellille ja paina pikkuleivän keskelle pähkinä. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.
Gluteeniton mariannesuklaakakku
ohje Mantan Kyökki modattuna
5 dl gluteeniton jauhoseos
1 tl soodaa
4 rkl kaakaojauhetta
1 pss Mariannecrushia
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
2 munaa
150g sul. margariinia
Sekoita kuivat aineet, lisää maito, muna ja margariini. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa n. 1 tunti.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti