perjantai 20. tammikuuta 2012

Suklaakakku mikrossa


Miehellä oli järkyttävä suklaakakkuhimo. Eikä meinannu uskoa, että tupperin täti oli kertonut, että meiän mikrokannussa saa tehtyä hyvää suklaakakkua. Niinpä se piti sitten todistaa tässä eräänä iltana.





Ohje alunperin Tupperwaren vihkosesta, vähän muokkailtiin:

SUKLAAKAKKU

    80 g    tummaa suklaata - käytettiin 60 g Hershey´s dropseja ja 20 g Marianne Crushia      

    1   rkl    vettä

    80 g    voita tai margariinia

    2    kananmunaa

    1   dl    sokeria

    1,25dl    vehnäjauhoja

    1   tl    leivinjauhetta



Suklaa, rasva ja vesi sulatetaan mikrouunissa täydellä teholla (max. 15 sek. kerralla)

välillä kunnolla sekoittaen.

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi (ei liikaa).

Vehnäjauho-leivinjauheseos lisätään kananmuna-sokeri vaahtoon ja viimeiseksi

suklaavoimassa koko ajan sekoittaen.

Voitele mikrokannu (1 litran!) hyvin ja kaada taikina siihen. paista kakkua 5 min. täydellä teholla ilman kantta. Jäähdytä kakku ja siivilöi tomusokeria päälle.

Me ei laitettu tomusokeria vaan tehtiin tommonen perusmokkapalakuorrute ja sen päälle Mariannecrushia. Tämän kakun myötä täällä jääkin nyt sitten suklaaleivonnaiset hetkeksi tauolle, kun mä en niitä voi syödä (pienen maha ei oikein tykkää).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti