maanantai 10. joulukuuta 2012

Joulutortut

Kaikki lähti siitä, kun töissä työkaveri kysyi, että oonko tehnyt itse luumuhillon joulutorttuihin. En ollut ikinä, joten päätinpä että pitää testata. Menin sitten kuitenkin googlettamaan sekä luumumarmelaadin että torttutaikinan ja vitsit mikä määrä niissä oli e-koodeja! Torttutaikinassakin mm. väriä ja aromeja. Eipä mitään, homma menikin sitten "tee itse joulutorttuja"-kokeiluksi.

Perjantai-iltana tein taikinan (Kotiruoka-kirjasta sekoitettu voitaikina). Taikina lepäili yön yli jääkaapissa ja lauantaina sitten leivoin Iidan kanssa tortut.






Ihan hyviä näistä tuli, mutta ehkä seuraavan kerran kokeilen rahkavoitaikinaa... :)

1 kommentti:

  1. Oletpas sä ollut ahkera, kun alusta lähtien teit tortut! Mutta toi on kyllä totta, että yllättävän paljon valmistuotteisiin laitetaan kaikenlaisia lisäaineita, että itsetekemällä ainakin (suunnilleen) tietää, mitä suuhunsa laittaa.

    VastaaPoista